16 Φεβ 2015

Ομελέτα στο Φούρνο με Σπανάκι και Πατάτες, Ξινοτύρι Βελβεντού και Φέτα

Stella's Κουζινομπερδέματα
Δεν ξέρω για σας, πάντως στο δικό μας σπιτικό η ομελέτα δεν θεωρείται 'κανονικό' φαγητό!
Αλλά και τι θα γίνει;;
Πόσες δοκιμές με συνταγές να κάνει μια εργαζόμενη μητέρα;
Πόσες φορές να φάμε μακαρόνια σε ό λ ε ς τις δυνατές παραλλαγές;
Πόσες φορές να φάμε τα ίδια λαδερά γιατί τα άλλα δεν μας αρέσουν;
Έχοντας λοιπόν ωραίο σπανάκι και έχοντας ήδη φτιάξει μια σπανακόπιτα και θέλοντας να φτιάξω ένα ωραίο σπανακόρυζο, αλλά όοοχι {φρενάρω} το βαρεθήκαμε, αποφάσισα να συνδυάσω τη γέμιση της σπανακόπιτας {λατρεύουμε} με τηγανιτές πατατούλες και μπόλικο τυράκι, ξινό και αλμυρό!

6 Φεβ 2015

Βουτυρόκρεμα με Φρούτα του Δάσους σε Κορμό από Marshmallow

Πόσο ωραίο και νόστιμο ακούγεται αυτό..
Βουτυρόκρεμα από Passion Fruit πάνω σε Κορμό από Marshmallow!!
Εντάξει, άλλη μια γλυκιά συνταγή, θα μου πεις!

Όταν όμως παρουσίασα στα παιδιά μου τα αφράτα αυτά ζαχαρωτά σε άλλη 'φορεσιά' ξετρελάθηκαν!

2 Φεβ 2015

Cakepops σε Σχήμα Καρδιάς με Επικάλυψη Λευκή Γκανάς και Τρούφα-How to Shape Heart Cake Pops

Cakepops
Ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος στον Καρνάβαλο και στον Βαλεντίνο, φυσικά!
Σκέφτηκα λοιπόν να σας δείξω πως φτιάχνω τα cakepops αλλά και να κάνω κάτι διαφορετικό..τα Cakepops σε σχήμα καρδιάς!
Να τα γιορτάσουμε όπως πρέπει..

Cakepops

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 10 cakepops είναι {στο περίπου γιατί η ποσότητας της βουτυρόκρεμας θα εξαρτηθεί από το πόσο στεγνό ή όχι είναι το κέικ μας}:

       Για το εσωτερικό μέρος του cakepop:
  • 180 γρ. κέικ {οποιοδήποτε κάνει}
  • 150 γρ. βουτυρόκρεμα 
  • καλαμάκι σε μικρά κομμάτια

α. Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη βουτυρόκρεμα. Θέλουμε ένα μείγμα αρκετά μαλακό. Πλάθουμε και σχηματίζουμε μπαλίτσες σε μέγεθος ενός καρυδιού {δεν τα κάνουμε μεγαλύτερα γιατί δεν θα αντέξουν πάνω στο ξυλάκι}. Για το σχήμα της καρδούλας, από τη μια ακρούλα σχηματίζουμε μια μικρή κορυφή και από την άλλη μια μικρή εσοχή στη μέση και εφαρμόζουμε το καλαμάκι. Τοποθετούμε όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5'.
Cakepops
    
        Για τη γκανάς
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
β. Η αναλογία για τη γκανάς λευκής σοκολάτας είναι 3:1. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στο μικροκυμάτων στο μέγιστο για 25'', βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε για 20'' και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Ενδέχεται να μην χρειαστεί να ξαναβάλουμε στο μικροκυμάτων αλλά αν χρειαστεί τότε βάζουμε για 5'' και πάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Συνολικά δηλαδή ζεσταίνουμε τη σοκολάτα 2, το πολύ 3 φορές. Πρέπει να ανακατεύουμε καλά κάθε φορά που βγάζουμε από τα μικροκύματα.
Με τη λευκή σοκολάτα είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι ευαίσθητη και μπορεί να καεί.
Cakepops

γ. Και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα ξυλάκια..βουτάμε το ξυλάκι στη σοκολάτα και το μπήγουμε στο κεκάκι μας. Αφού φτιάξουμε όλα τα κεκάκια μας τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες ή τα φτιάχνουμε από βραδύς και το πρωί συνεχίζουμε με την επικάλυψή τους.
Cakepops


Cakepops

δ. Για την επικάλυψη χρησιμοποιώ μια μικρή σπάτουλα και βάζω ένα παχύ στρώμα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια του cupcake. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι τέλειο {όχι όμως και εντελώς χάλια}, απλά να έχει καλυφθεί όλη επιφάνεια. Αν κατά τη διάρκεια σφίξει η σοκολάτα τη βάζουμε στα μικροκύματα για 3'' τη φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Cakepops

Αμέσως το 'βουτάμε' στην τρούφα ..   
 Cakepops


Cakepops

Έτοιμα..
                                  
Cakepops

 Και δαγκωμένο..

Cakepops

Καλές Δημιουργίες!