Υλικά
- μαρούλι
- ρόκα
- ντομάτα
- αμύγδαλα φιλέ
- σταφίδες
- γραβιέρα Νάξου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μπαλσάμικο
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα. Αφήνουμε λίγο να κολυμπήσουν σε ένα βαθύ μπολ. 'Στύβουμε' τα περρίσια του νερού και ψιλοκόβουμε. Μ' αρέσει η σαλάτα μου ψιλοκομμένη με το μαχαίρι και όχι χοντροκομμένη με το χέρι. Ψιλοκόβουμε και τη ντομάτα και καβουρντίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.Τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα εκτός από τα αμύγδαλα και αλατίζουμε.
- Βάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βαθύ πιατάκι μαζί με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τις σταφίδες να μαλακώσουν.
- Όταν έρθει η ώρα να φάμε τη σαλάτα απλά περιχύνουμε με τη σαλτσούλα μας, στολίζουμε με τα αμύγδαλα και τη γραβιέρα σε λωριδούλες . Και είναι έτοιμη προς βρώση και κατάποση.