7 Μαρ 2012

Πιτσάκια Σουφλεδάκια

Πολλές φορές ο γιος μου, πριν καν τελειώσει το μεσημεριανό του πιάτο, με ρωτάει "τι θα μαγειρέψεις αύριο;".
"Ότι γράφει το πρόγραμμα", λέω.
"Καλά", απαντάει.
"Αλλά, τι θα μας κάνεις για απογευματινό;" συνεχίζει.
"Τι θα θέλατε;" ρωτάω σαν δημοκρατική μάνα που είμαι.
9 φορές στις 10 θα πουν πως θέλουν να φάνε κάτι με το οποίο θα βγάλω έναν αναστεναγμό, γιατί προφανώς δεν συμφωνώ, και θα πω εντάξει. Θα προσπαθήσω κιόλας να κάνω το οτιδήποτε ετοιμάσω και κάπως διαφορετικό, για να μην ακούσω κανένα παράπονο.
Μήπως με κάνουν ότι θέλουν;

            Υλικά
  • 1 δόση ζύμη για πίτσα {εδώ}
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αλλαντικά
  • 1 1/2 κούπα τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά
  • 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
            Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ρίχνοντας μέσα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε {μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτι υλικά θέλουμε}.
  3. Λαδώνουμε 10 με 12 φορμάκια αλουμινίου για souffle ή αν έχουμε το ειδικό ταψάκι με τις 12 θήκες για muffins.
  4. Βάζουμε την έτοιμη ζύμη μας σε μια ελαφρώς λαδωμένη, καθαρή επιφάνεια {εγώ χρησιμοποίησα το πλαστήρι} και την ανoίγουμε σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη {η ζύμη της πίτσας γενικά δεν πρέπει να ανοίγεται με τον πλάστη αλλά με τα χέρια γιατί σκληραίνει και δεν είναι αφράτη. Στην εδώ συνταγή όμως, επειδή διπλώνεται παραμένει αφράτη}.
  5. Κόβουμε δίσκους με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου ή μπολ. Εφαρμόζουμε τον κάθε δίσκο μέσα στη θήκη του και προσθέτουμε 1 κ.σ. γέμιση.
  6. Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση πάνω κάτω στους 200c για περίπου 25'.
  7. Και είναι έτοιμα. Τρώγονται κατευθείαν ή και κρύα. Τα παιδιά μου θα τα πάρουν για κολατσιό την επομένη στο σχολείο.
              Καλή μας όρεξη.