Υλικά {για 2 μεγάλα και 2 μικρά ανθρωπάκια}
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο {όχι στο μούλτι}
- 1/2 κούπα νερό
- 3 κούπες αρακά κατεψυγμένο
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένη η κάθε μια σε 12 κομμάτια
- 3 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
- 1/2 χυμό ντομάτας
- μπόλικο άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
- βραστό νερό
- Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στο 8 {η δική μου είναι διαβαθμισμένη από το 1 μέχρι το 9} και σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το νερό {αυτό το κάνουμε-και το κάνω σχεδόν σε όλα τα φαγητά που χρησιμοποιώ κρεμμύδι-για να φύγει η αψάδα του κρεμμυδιού και να γίνει πιο ελαφρύ το φαγάκι μας}. Ανακατεύουμε περιστασιακά και περιμένουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο νερό στο πάτο της κατσαρόλας για να ρίξουμε το λάδι μας.
- Με το λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2'-3' και κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και ανακατεύουμε πάλι για 2'-3'. Σειρά έχει ο αρακάς, τον οποίο φέρνουμε και αυτόν μια σβούρα και τέλος ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό και θέλουμε να καλυφθούν καλά όλα το υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει το φαγάκι μας μια βράση και χαμηλώνουμε στο 6.
- Βράζουμε για περίπου 3 τέταρτα και ελέγχουμε αν έχουν βράσει οι πατάτες και τα καρότα καθότι πιο σκληρά. Αν όντως είναι σκληρά αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα και αν δούμε πως σώνεται το ζουμάκι προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Το φαγητό στο τέλος θα χυλώσει και θα μείνει με λίγο ζουμάκι.
- Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη φέτα.