Το γλύκισμα αυτό το έφτιαξα για να γιορτάσουμε τα γενέθλια {όχι, δεν της έφτιαξα τούρτα με ζαχαρόπαστα!!} μιας πολύ αγαπημένης μου κυρίας, η οποία έχει σταθεί σε μένα και την οικογένειά μου σαν δεύτερη μητέρα, της κ.Δήμητρας.
Επειδή τα λόγια θα ακουστούν λίγα σε σχέση με αυτό που αισθάνομαι θα αρκεστώ σε ένα απλό και ταπεινό, ευχαριστώ!
Σε ευχαριστούμε που είσαι δίπλα μας!
Σε ευχαριστώ!
Υλικά
Love you
xo
Καλή μας όρεξη!
Επειδή τα λόγια θα ακουστούν λίγα σε σχέση με αυτό που αισθάνομαι θα αρκεστώ σε ένα απλό και ταπεινό, ευχαριστώ!
Σε ευχαριστούμε που είσαι δίπλα μας!
Σε ευχαριστώ!
Υλικά
- 500 ml φυτική κρέμα {κρύα}
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 500γρ. ή 2 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ {400γρ. με 450γρ. αναλόγως το σκεύος}
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- Χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα μόνη της-τη χειριζόμαστε όπως τη σαντυγί-μέχρι να αφρίσει και μετά προσθέτουμε την άχνη. Είναι έτοιμη όταν αρχίσουν να δημιουργούνται 'κορφές' που κρατάνε {σε σταθερό μίξερ χρειάζεται 2' με 3' χτύπημα, με του χειρός ο χρόνος είναι περίπου διπλάσιος}.
- Έπειτα προσθέτουμε τα γιαούρτια και χτυπάμε για άλλα 3' με 4' λεπτά. Και είναι έτοιμη.
- Συναρμολόγηση: Σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος βάζουμε μια στρώση από τα μπισκότα και μια από την κρέμα μας. Επαναλαμβάνουμε στρώση μπισκότα-κρέμας. Συνολικά παίρνει 4 στρώσεις από τα μπισκότα και αντίστοιχες κρέμας {πολλές.. οι στρώσεις!!}. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει η κρέμα μας και να νοτίσουν τα μπισκότα. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε στην επιφάνεια μια γενναία στρώση! από μαρμελάδα της αρεσκείας μας {εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα κεράσι φτιαγμένη από τα χεράκια της κ.Δήμητρας}.
Love you
xo
Καλή μας όρεξη!