22 Μαΐ 2013

Κερασόπιτα 2 {Cherry-Pie 2}

Κερασόπιτας συνέχεια! Πέρυσι είχα φτιάξει αυτή τη φανταστική κερασόπιτα και φέτος δοκιμάσαμε μια εξίσου νόστιμη και πιο εύκολη εκδοχή της, την οποία και λατρέψαμε! Απολαύστε!

               Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. νισεστέ
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο
  • λίγη μαργαρίνη λιωμένη για επάλειψη
             Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 18 cm και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210c. Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα.
  2. Βάζουμε τα ξεκουκούτσωτα κεράσια μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νισεστέ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Εφαρμόζουμε τη σφολιάτα στο ταψί μας, να καλύπτει μέχρι πάνω τα τοιχώματά του και κόβουμε την περίσσεια με την οποία θα φτιάξουμε σχεδιάκια για να καλύψουμε την επιφάνεια.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των κερασιών μας στο ταψάκι με τη σφολιάτα και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια τους {η συνταγή ζητούσε να μη προσθέσουμε τα υγρά που 'άφησαν' τα κεράσια αλλά εγώ.. παράκουσα και τα πρόσθεσα}. 
  5. Τυλίγουμε σε κόθορο τη σφολιάτα που βρίσκεται στα πλαινά, καλύπτουμε με διάφορα σχέδια τα κερασάκια μας και περνάμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την επιφάνεια με τα σχέδια της σφολιάτας που φτιάξαμε είτε με κου πατ είτε με τα χέρια.
  6. Ψήνουμε για 25' στους 210c και για άλλα 25' με 30' στους 180c.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί το εσωτερικό πριν την κόψουμε, πράγμα που δεν έκανα εγώ η λιχούδα για αυτό και η τόσο φανταστική αρχική φωτογραφία!!!
                            Καλή μας όρεξη
              Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το Smitten Kitchen.