1 Ιουλ 2014

Γλυκό Ψυγείου σαν ..Μιλφέιγ

Το καλοκαίρι προτιμώ να φτιάχνω νόστιμα, δροσερά γλυκά που δεν απαιτούν πολύωρο ψήσιμο στον φούρνο και είναι εύκολα και διασκεδαστικά στην Παρασκευή τους!
Ένα αγαπημένο μας είναι φυσικά το Γλύκισμα με Γιαούρτι και Μπισκότα, άκρως ελαφρύ, και αυτό το σαν..μιλφέιγ! Δεν πρόκειται για το παραδοσιακό μιλφέιγ με τα σφολιατίνια αλλά για μια πιο οικονομική εκδοχή και εξίσου νόστιμη!
Δοκιμάστε το!

              Υλικά

         για την κρέμα
  • 3 φακελάκια βανίλιας στιγμής {patisserie}
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ {μόρφατ}
  • 3 κουτάκια νερό
     
         για τις ενδιάμεσες στρώσεις
  • 3 συσκευασίες κριμ κράκερς
  • 2 κουτάκια φρέσκο γάλα 

  • άχνη και κανέλα

            Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας {κάποια φορά είχα ξεχάσει να βάλω το ζαχαρούχο! Ήταν νόστιμο αλλά σχετικά άγλυκο}. Επιλέγουμε το σκεύος μας..αν θέλουμε μια στρώση μπορούμε να το κάνουμε σε ένα φαρδύ ταψί..αν όμως θέλουμε αρκετές στρώσεις και επιθυμούμε ύψος τότε θα διαλέξουμε ένα σκεύος στενό και ψηλό. Το κουτάκι της σαντιγύς θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δοσομετρητή τόσο για το νερό όσο και για το γάλα.
  1. Στο δοχείο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
  2. Χτυπάμε για 2' με 3' μέχρι δηλαδή να αφρατέψει το μείγμα και να έχουμε μια ωραία, λαχταριστή κρέμα.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ανοίγουμε τις 2 συσκευασίες από τα κράκερς {εμένα 2 χρειάστηκαν-η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το σκεύος που θα επιλέξουμε για το γλυκό μας}. 
  5. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα και κάθε κρακεράκι το βαπτίζουμε πρώτα στο γάλα και έπειτα το στρώνουμε στο σκεύος και εναλλάξ στην κρέμα.
  6. Αρχικά στρώνουμε μια σειρά από κράκερς. Έπειτα μια δόση από την κρέμα. Και επαναλαμβάνουμε μέχρι ουσιαστικά να τελειώσει η κρέμα. Θέλουμε όμως η τελική στρώση να είναι κρέμα για να τρίψουμε από πάνω κρακεράκια και να πασπαλίσουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα.
  7. Το σκεπάζουμε με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να νοτιστούν καλά τα μπισκότα {μπορούμε να το κάνουμε από βραδύς και να είναι έτοιμο την επομένη, μη μας ΄τσακίσει΄ η αναμονή!!}.
  8. Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
             Καλή μας Όρεξη!

Υ.Γ. Η συνταγή είναι της αγαπημένης και αιώνιας φίλης μου, Βούλας {Παρασκευής ;-)}!!