Υλικά
- πιπεριές κόκκινες ή πράσινες, κέρατο
- λαδόκολλα
- ταψί μεγάλο
- Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας{ μη χρειαστεί έπειτα να τρίβουμε!}.
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τις αραδιάζουμε τακτικά στο ταψί μας.
- Τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνου μας και ψήνουμε για 10' με 15' από κάθε πλευρά.
- Όταν πλέον ψηθούν τις ρίχνουμε σε μια πλαστική σακκούλα, τις αφήνουμε να 'ιδρώσουν' και να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε τις βάζουμε στο ψυγείο όπως είναι και ασχολούμαστε μαζί τους όταν έχουμε χρόνο.
- Στο ξεφλούδισμα τώρα, καλά θα είναι να είμαστε κοντά στη βρύση και να ξεπλένουμε τα χέρια μας συχνά για να μην μεταφέρονται τα σπόρια από τη μια πιπεριά στην άλλη, μη κοιτάτε τις δικές μου τις 'πολύσπορες'. Ξεφλουδίζουμε πρώτα και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια.
- Τοποθετούμε τις έτοιμες καθαρισμένες πιπεριές μας σε δοχείο και τις συντηρούμε στο ψυγείο, αν είναι για άμεση κατανάλωση. Διατηρούνται δε και αρκετό διάστημα στο ψυγείο ή μπορούμε να γεμίσουμε πλαστικά σακουλάκια με την ποσότητα που θέλουμε, να βάλουμε στην κατάψυξη και έτσι να έχουμε το απόθεμά μας για το χειμώνα.
Καλή μας όρεξη
Καλημέρα Στέλλα και καλό Φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον ωραιότερο μεζέ μας παρουσίασες.
Γεια σου, Ξανθή.
ΔιαγραφήΜεζές, ορεκτικό, κυρίως οι πιπερίτσες οι κόκκινες είναι λατρεμένες και οι συγκεκριμένες ακόμη περισσότερο μιας και είναι από τον μπαξέ του μπαμπα!!
Φιλιά.
Όποτε αντικρύζω κόκκινες πιπεριές,το μυαλό μου τρέχει στην γενέτειρά πόλη μου,την Φλώρινα-νομίζω ότι είμαστε συντοπίτες.-Πότε ξαπλωμένες στον ήλιο για να ξεραθούν και να καταναλωθούν τις βαριές χειμωνιάτικες μέρες που λείπουν τα φρέσκα λαχανικά,πότε λουσμένες στο λαδόξυδο-η πιο γευστική σαλάτα-,πότε γεμιστές με απίθανη γεύση,πότε σαν συμπληρωματικό συστατικό σε άλλες συνταγές,πότε σαν υπέροχο άλειμμα για το ψωμί,οι κόκκινές πιπεριές είναι το σήμα κατατεθέν της όμορφης ακριτικής πόλης.Ταξίδεψα λοιπόν Στέλα,με την αφορμή αυτής της ανάρτησης στην πολυαγαπημένη μου πατρίδα,την πόλη με την μεγάλη φυσική ομορφιά,την απίστευτη ντόπια κουζίνα,το υπέροχο μικροκλίμα της περιοχής-με τους παγωμένους χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια-,την πόλη που όποτε πατώ το χώμα της-και δυστυχώς είναι πια σπάνιο-η καρδιά μου φτερουγίζει από νοσταλγία και αναμνήσεις.Καλή Κυριακή Στέλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυντοπίτισσά μου, Φωτεινή.
ΔιαγραφήΠεριγράφεις πολύ ωραία την πανέμορφη πόλη μας και ισχύουν όσα αναφέρεις!!
Χαίρομαι που σε γνώρισα και ελπίζω να τα λέμε.
Φιλιά πολλά πολλά.
Να ξέρεις ότι σήμερα ανέβηκες πολύ στην εκτίμησή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς δηλωμένη τεμπέλα που είμαι, λατρεύω αυτές τις εύκολες συνταγές, που όμως δίνουν τόσο γευστικά αποτελέσματα!
Μπράβο Στελίτσα, ευχαριστούμε για τον υπέροχο μεζέ!
Φιλάκια!
Η εκτίμηση είναι αμοιβαία, Έλενα μου!!
ΔιαγραφήΑπό μια τεμπέλα σε μιαν άλλη, φιλιά πολλά.
Καλώς μας ήρθες με τις κατακόκκινες πιπεριές σου. Εγώ προτιμώ να τις βράζω και έτσι όπως είναι καυτές τις βάζω σε μια πλαστική σακούλα την οποία κλείνω καλά για λίγα λεπτά και μετά ξεφλουδίζονται πανέυκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας.. ξαναβρήκα, Κατερινάκι!!
ΔιαγραφήΒραστές δεν έχω δοκιμάσει να τις κάνω.
Τις επόμενες λέω να τις επιχειρήσω με τον δικό σου τρόπο.
Φιλιά.
Καλό φθινόπωρο!!!!Πρα γματικά γίνονται πεντανόστιμες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης Marileni!!
ΔιαγραφήΜας αρέσουν πολύ!!
kalosirthes Stella mou, kalo fthinoporo kai kali sxoliki xronia gia ta paidia sou efxomai!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, Συνταγούλα!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
Ελπίζω να είναι πράγματι μια καλή σχολική χρονιά!!
Καλως ήρθες Στέλλα μου, καλό χειμώνα και καλά μαγειρέματα! Πεθάινω για τις πιπεριές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρι, γεια σου.
ΔιαγραφήΚαλό χειμώνα να έχουμε.
Και εμείς το ίδιο σχετικά με τις πιπεριές!!
Φιλιά.
Kαλημέρα και καλό φθινόπωρο σου εύχομαι Στέλλα μου! Πεντανόστιμο μεζεδάκι οι πιπεριές σου! Καλή εβδομάδα και καλά μαγειρέματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Χαρά!!
ΔιαγραφήΚαι σε σας αρέσουν οι πιπερίτσες, φαντάζομαι;;;
Φιλιά.
Καλώς την Στέλλα μας ... καλό φθινόπωρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο ορεκτικό οι πιπεριές.
Φιλιά
Conna, εμείς τις πιπεριές μας τις τρώμε και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως.. μη σου πω πως η Ειρήνη τις τρώει για βραδινό με τυράκι, ντομάτα και ψωμί!!
ΔιαγραφήΚαιρός ήταν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε γιατί έπιασαν "αράχνες" οι γωνίτσες του blog σου Στελλίτσα μας.
Μου αρέσουν τρελλά, ειδικά οι κόκκινες, που γλυκίζουν ακόμη περισσότερο, και φέτος ακόμη δεν έχω καταπιαστεί καθόλου μαζί τους λόγω χρόνου.
Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς και καλή σχολική χρονιά (από αύριο).
Νυχτερίδες και αράχνες δεν λες καλύτερα Πηνελόπη;;
ΔιαγραφήΤον μεγάλο όγκο, τον αναλαμβάνει η μαμά {κάθε χρόνο της υπόσχομαι πως 'του χρόνου μανούλα μου θα σε βοηθήσω'. Ακόμα με περιμένει}.
Καλή αρχή σας εύχομαι και με το μαλακό.
Φιλιά.
Το γεγονος οτι ειναι απλες και ευκολες δεν μειωνει καθολου τη νοστημια τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τωρα που επιστρεφουμε απο τις διακοπες, καλο ειναι να μπουμε σιγα σιγα στο κλιμα κι οχι αποτομα!!!
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ Ελπινίκη μου, για αυτό έκανα και ανάλογη ανάρτηση!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Μα που χάθηκες τόσο καιρό βρε κορίτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο λοιπόν!
Φιλιά πολλά!
Επέστρεψα και εγώ Ερμιόνη μου
Διαγραφήστο ταπεινό μου το σπιτάκι!
Φιλιά.
Καλώς επέστρεψες Στελλάκι μου! που χάθηκες καλέ????
ΑπάντησηΔιαγραφήαφού είναι εύκολη η εκτέλεση θα την τιμήσω!
καλό φθινόπωρο και καλή βδομάδα :)
φιλιά πολλά!
Πέλα μου, ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΧαόρομαι που επιτέλους
βρίσκομαι ανάμεσά σας ξανά.
Φιλιά.
λατρεμεένες μπορω να φαω ολο το ταψι μονο και δε το λεω για πλακα, λιγο λαδοξυδο και ειναι τελειςο μεζες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια!!!
Μαργαριτα ΣΥνταγες απο σπιτι
Σε πιστεύω Μαργαρίτα γιατί η κόρη μου το έχει κάνει!!
ΔιαγραφήΗ πεθερά μου δεν το πίστευε!!
Πως φαινόμαστε οι Βορειοελλαδίτες, ε;;;
Φιλιά σου πολλά.
Στέλλα πάνω στην ώρα ήρθε η ανάρτηση, έχω πάρα πολλές πιπεριές στον κήπο και τώρα που βλέπω οτι μπαίνουν στην κατάψυξη...τρέχω να μαζέψω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου εμείς ανέκαθεν, πιπεριές ψήνουμε με το τσουβάλι και τις καταψύχουμε σε ποσότητα της αρεσκείας μας και βγάζουμε όλο το χειμώνα. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
ΔιαγραφήΦιλιά.
Καλώς μας ήρθες γλυκειά μου.Τέλειες οι πιπερίτσες,δεν μπορώ να φάω μόνο μία αλλά όλες.Καλό καλό φθινόπωρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Nadia!!
ΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρονα έχουμε και φιλιά στη μικρή σου κοπέλα.
Καλώς μας ήρθες Στέλλα μου. Νοστιμότατες φαίνονται οι πιπεριές σου. Φιλιά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Καλημέρα Στέλλα μου ,καλως βρεθηκαμε κι εδώ ,οι τούρτες σου καταπληκτικές αριστουργήματα σκέτα,τις θαυμάζω κάθε φορά.Θα τα λέμε φιλιά πολλά.Εδώ τελικά έχει πολλά και ωραία να δω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, Χρυσούλα μου.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλιά πολλά.
Μας αρέσουν πάρα πολύ οι ψητές πιπεριές και τις φτιάχνω πολύ συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που τις ψήνω στο γκαζάκι και γίνονται καπνιστές. Μετά τις κάνω σαλάτα-δε πώς!
http://helengrblog.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html
Κατά τα άλλα ακολουθώ τη δική ου μέθοδο στο ξεφλούδισμα.
Να είσαι καλ΄, Στέλλα μου!
Καλό σου βράδυ, φιλάκια!
Στη Φλώρινα Ελένη, ο μπαμπάς τις ψήνει στα κάρβουνα τις πιπεριές μας.
ΔιαγραφήΗ μέθοδος του φούρνου είναι για μας, τις πιο 'τεμπέλες'.
Είδα τη σαλάτα σου, πεντανόστιμη και χρωματιστή.
Φιλιά πολλά.
Καλώς ήρθες και καλό φθινόπωρο!Καταπληκτικό μεζεδάκι οι πιπεριές σου!Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, Σπυριδούλα μου!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Επέστρεψες με πολύ ωραία συνταγή! Και το χρώμα τους είναι πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, Μάγδα.
ΔιαγραφήΝομίζω πως οι κόκκινες πιπεριές, και μάλιστα του μπαμπά μου, έχουν το πιο ωραίο, ζωηρό χρώμα!
Φιλάκια.
Hello to you, too!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ιδεα για μεζεδακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Στέλλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο όμορφο και νόστιμο πιάτο σου δεν πέρασε απαρατήρητο...
Ευχές για μια καλή σχολική χρονιά για το Ζήση και την Ειρήνη!
Ζ.
Σε ευχαριστούμε πολύ Ζαμπία.
ΔιαγραφήΚαι εγώ το εύχομαι!!!
Φιλιά.
Νοστιμότατες είναι οι πιπεριές μου αρεσουν πολυ και τις τρωμε ακόμα πιο πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και εμείς το ίδιο Marion.
ΔιαγραφήΤις τσακίζουμε!!!
Φιλιά πολλά.