9 Σεπ 2012

Ψητές Πιπεριές


  Μάλιστα!! Μετά από σχεδόν τριών μηνών απουσίας σας παρουσιάζω 'Ψητές Πιπεριές'. Είναι της εποχής, είναι νόστιμες και πολύ πολύ εύκολες να ετοιμαστούν. Για αυτό άλλωστε και επέλεξα να σας τις παρουσιάσω. Μην κουραστώ πολύ και κοψομεσιαστώ!!

        Υλικά
  • πιπεριές κόκκινες ή πράσινες, κέρατο
  • λαδόκολλα
  • ταψί μεγάλο 
      Εκτέλεση
  1. Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ. 
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας{ μη χρειαστεί έπειτα να τρίβουμε!}.
  3. Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τις αραδιάζουμε τακτικά στο ταψί μας.
  4. Τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνου μας και ψήνουμε για 10' με 15' από κάθε πλευρά.
  5.  Όταν πλέον ψηθούν τις ρίχνουμε σε μια πλαστική σακκούλα, τις αφήνουμε να 'ιδρώσουν' και να κρυώσουν καλά.  Αν θέλουμε τις βάζουμε στο ψυγείο όπως είναι και ασχολούμαστε μαζί τους όταν έχουμε χρόνο.
  6. Στο ξεφλούδισμα τώρα, καλά θα είναι να είμαστε κοντά στη βρύση και να ξεπλένουμε τα χέρια μας συχνά για να μην μεταφέρονται τα σπόρια από τη μια πιπεριά στην άλλη, μη κοιτάτε τις δικές μου τις 'πολύσπορες'. Ξεφλουδίζουμε πρώτα και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. 
  7. Τοποθετούμε τις έτοιμες καθαρισμένες πιπεριές μας σε δοχείο και τις συντηρούμε στο ψυγείο, αν είναι για άμεση κατανάλωση. Διατηρούνται δε και αρκετό διάστημα στο ψυγείο ή μπορούμε να γεμίσουμε πλαστικά σακουλάκια με την ποσότητα που θέλουμε, να βάλουμε στην κατάψυξη  και έτσι να έχουμε το απόθεμά μας για το χειμώνα.

                Καλή μας όρεξη

49 σχόλια:

  1. Καλημέρα Στέλλα και καλό Φθινόπωρο!
    Τον ωραιότερο μεζέ μας παρουσίασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Ξανθή.
      Μεζές, ορεκτικό, κυρίως οι πιπερίτσες οι κόκκινες είναι λατρεμένες και οι συγκεκριμένες ακόμη περισσότερο μιας και είναι από τον μπαξέ του μπαμπα!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Όποτε αντικρύζω κόκκινες πιπεριές,το μυαλό μου τρέχει στην γενέτειρά πόλη μου,την Φλώρινα-νομίζω ότι είμαστε συντοπίτες.-Πότε ξαπλωμένες στον ήλιο για να ξεραθούν και να καταναλωθούν τις βαριές χειμωνιάτικες μέρες που λείπουν τα φρέσκα λαχανικά,πότε λουσμένες στο λαδόξυδο-η πιο γευστική σαλάτα-,πότε γεμιστές με απίθανη γεύση,πότε σαν συμπληρωματικό συστατικό σε άλλες συνταγές,πότε σαν υπέροχο άλειμμα για το ψωμί,οι κόκκινές πιπεριές είναι το σήμα κατατεθέν της όμορφης ακριτικής πόλης.Ταξίδεψα λοιπόν Στέλα,με την αφορμή αυτής της ανάρτησης στην πολυαγαπημένη μου πατρίδα,την πόλη με την μεγάλη φυσική ομορφιά,την απίστευτη ντόπια κουζίνα,το υπέροχο μικροκλίμα της περιοχής-με τους παγωμένους χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια-,την πόλη που όποτε πατώ το χώμα της-και δυστυχώς είναι πια σπάνιο-η καρδιά μου φτερουγίζει από νοσταλγία και αναμνήσεις.Καλή Κυριακή Στέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντοπίτισσά μου, Φωτεινή.
      Περιγράφεις πολύ ωραία την πανέμορφη πόλη μας και ισχύουν όσα αναφέρεις!!
      Χαίρομαι που σε γνώρισα και ελπίζω να τα λέμε.
      Φιλιά πολλά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Να ξέρεις ότι σήμερα ανέβηκες πολύ στην εκτίμησή μου!
    Ως δηλωμένη τεμπέλα που είμαι, λατρεύω αυτές τις εύκολες συνταγές, που όμως δίνουν τόσο γευστικά αποτελέσματα!
    Μπράβο Στελίτσα, ευχαριστούμε για τον υπέροχο μεζέ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία, Έλενα μου!!
      Από μια τεμπέλα σε μιαν άλλη, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  4. Καλώς μας ήρθες με τις κατακόκκινες πιπεριές σου. Εγώ προτιμώ να τις βράζω και έτσι όπως είναι καυτές τις βάζω σε μια πλαστική σακούλα την οποία κλείνω καλά για λίγα λεπτά και μετά ξεφλουδίζονται πανέυκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας.. ξαναβρήκα, Κατερινάκι!!
      Βραστές δεν έχω δοκιμάσει να τις κάνω.
      Τις επόμενες λέω να τις επιχειρήσω με τον δικό σου τρόπο.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο!!!!Πρα γματικά γίνονται πεντανόστιμες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalosirthes Stella mou, kalo fthinoporo kai kali sxoliki xronia gia ta paidia sou efxomai!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Συνταγούλα!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
      Ελπίζω να είναι πράγματι μια καλή σχολική χρονιά!!

      Διαγραφή
  7. Καλως ήρθες Στέλλα μου, καλό χειμώνα και καλά μαγειρέματα! Πεθάινω για τις πιπεριές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρι, γεια σου.
      Καλό χειμώνα να έχουμε.
      Και εμείς το ίδιο σχετικά με τις πιπεριές!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Kαλημέρα και καλό φθινόπωρο σου εύχομαι Στέλλα μου! Πεντανόστιμο μεζεδάκι οι πιπεριές σου! Καλή εβδομάδα και καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς την Στέλλα μας ... καλό φθινόπωρο.

    Αγαπημένο ορεκτικό οι πιπεριές.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Conna, εμείς τις πιπεριές μας τις τρώμε και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως.. μη σου πω πως η Ειρήνη τις τρώει για βραδινό με τυράκι, ντομάτα και ψωμί!!

      Διαγραφή
  10. Καιρός ήταν...
    Άντε γιατί έπιασαν "αράχνες" οι γωνίτσες του blog σου Στελλίτσα μας.

    Μου αρέσουν τρελλά, ειδικά οι κόκκινες, που γλυκίζουν ακόμη περισσότερο, και φέτος ακόμη δεν έχω καταπιαστεί καθόλου μαζί τους λόγω χρόνου.
    Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς και καλή σχολική χρονιά (από αύριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νυχτερίδες και αράχνες δεν λες καλύτερα Πηνελόπη;;
      Τον μεγάλο όγκο, τον αναλαμβάνει η μαμά {κάθε χρόνο της υπόσχομαι πως 'του χρόνου μανούλα μου θα σε βοηθήσω'. Ακόμα με περιμένει}.
      Καλή αρχή σας εύχομαι και με το μαλακό.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Το γεγονος οτι ειναι απλες και ευκολες δεν μειωνει καθολου τη νοστημια τους!!!
    Και τωρα που επιστρεφουμε απο τις διακοπες, καλο ειναι να μπουμε σιγα σιγα στο κλιμα κι οχι αποτομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι σκέφτηκα κι εγώ Ελπινίκη μου, για αυτό έκανα και ανάλογη ανάρτηση!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Μα που χάθηκες τόσο καιρό βρε κορίτσι;
    Καλό φθινόπωρο λοιπόν!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς επέστρεψες Στελλάκι μου! που χάθηκες καλέ????
    αφού είναι εύκολη η εκτέλεση θα την τιμήσω!
    καλό φθινόπωρο και καλή βδομάδα :)
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέλα μου, ευχαριστώ!
      Χαόρομαι που επιτέλους
      βρίσκομαι ανάμεσά σας ξανά.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  14. λατρεμεένες μπορω να φαω ολο το ταψι μονο και δε το λεω για πλακα, λιγο λαδοξυδο και ειναι τελειςο μεζες.
    Φιλακια!!!
    Μαργαριτα ΣΥνταγες απο σπιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πιστεύω Μαργαρίτα γιατί η κόρη μου το έχει κάνει!!
      Η πεθερά μου δεν το πίστευε!!
      Πως φαινόμαστε οι Βορειοελλαδίτες, ε;;;
      Φιλιά σου πολλά.

      Διαγραφή
  15. Στέλλα πάνω στην ώρα ήρθε η ανάρτηση, έχω πάρα πολλές πιπεριές στον κήπο και τώρα που βλέπω οτι μπαίνουν στην κατάψυξη...τρέχω να μαζέψω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου εμείς ανέκαθεν, πιπεριές ψήνουμε με το τσουβάλι και τις καταψύχουμε σε ποσότητα της αρεσκείας μας και βγάζουμε όλο το χειμώνα. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  16. Καλώς μας ήρθες γλυκειά μου.Τέλειες οι πιπερίτσες,δεν μπορώ να φάω μόνο μία αλλά όλες.Καλό καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Nadia!!
      Καλό φθινόπωρονα έχουμε και φιλιά στη μικρή σου κοπέλα.

      Διαγραφή
  17. Καλώς μας ήρθες Στέλλα μου. Νοστιμότατες φαίνονται οι πιπεριές σου. Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα Στέλλα μου ,καλως βρεθηκαμε κι εδώ ,οι τούρτες σου καταπληκτικές αριστουργήματα σκέτα,τις θαυμάζω κάθε φορά.Θα τα λέμε φιλιά πολλά.Εδώ τελικά έχει πολλά και ωραία να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Χρυσούλα μου.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  19. Μας αρέσουν πάρα πολύ οι ψητές πιπεριές και τις φτιάχνω πολύ συχνά.
    Μόνο που τις ψήνω στο γκαζάκι και γίνονται καπνιστές. Μετά τις κάνω σαλάτα-δε πώς!
    http://helengrblog.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

    Κατά τα άλλα ακολουθώ τη δική ου μέθοδο στο ξεφλούδισμα.
    Να είσαι καλ΄, Στέλλα μου!
    Καλό σου βράδυ, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Φλώρινα Ελένη, ο μπαμπάς τις ψήνει στα κάρβουνα τις πιπεριές μας.
      Η μέθοδος του φούρνου είναι για μας, τις πιο 'τεμπέλες'.
      Είδα τη σαλάτα σου, πεντανόστιμη και χρωματιστή.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  20. Καλώς ήρθες και καλό φθινόπωρο!Καταπληκτικό μεζεδάκι οι πιπεριές σου!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επέστρεψες με πολύ ωραία συνταγή! Και το χρώμα τους είναι πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μάγδα.
      Νομίζω πως οι κόκκινες πιπεριές, και μάλιστα του μπαμπά μου, έχουν το πιο ωραίο, ζωηρό χρώμα!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα Στέλλα μου!
    Το όμορφο και νόστιμο πιάτο σου δεν πέρασε απαρατήρητο...

    Ευχές για μια καλή σχολική χρονιά για το Ζήση και την Ειρήνη!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νοστιμότατες είναι οι πιπεριές μου αρεσουν πολυ και τις τρωμε ακόμα πιο πολύ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!