Υλικά
- 8 μέτριες πατάτες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. του γλυκού βεγκέτα
- 1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο μπούκοβο
- περίπου 2 λίτρα βραστό νερό Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες πρώτα στη μέση, κάθε μισό και αυτό στη μέση και μετά κόβουμε κάθετα για να πάρουμε 6 κομμάτια από κάθε μισό.
- Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με το λάδι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 3-4 λεπτά.
- Περνάμε τις ντομάτες από το ρεντέ ή το μούλτι, τις προσθέτουμε μαζί με τη βεγκέτα και το πιπέρι. Προσοχή στο αλάτι γιατί η βεγκέτα έχει και αυτή το αλατάκι της {η βεγκέτα είναι μια μίξη στεγνών μπαχαρικών και λαχανικών που ενισχύει τη γεύση του φαγητού μας}.
- Τέλος περιχύνουμε με το βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαΐ με κλειστό πάντα το καπάκι, και έπειτα χαμηλώνουμε λίγο πιο πάνω από το μισό, στα 3/4 περίπου την ένταση της εστίας.
- Βράζουμε γύρω στα τρία τέταρτα ή ώσπου να βράσουν οι πατάτες αλλά να μη παραβράσουν και διαλυθούν. Καθ όλη τη διάρκεια προσέχουμε να μη σωθεί το νερό, οπότε και προσθέτουμε πάντα όμως βραστό.
- Το τελευταίο 10λεπτο δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι, έτσι βοηθάμε να χυλώσει η σούπα μας. Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε πιάτο μια τσιμπιά μπούκοβο.Το σηκώνει άλλωστε και ο καιρός. {Στη φωτογραφία έκανα μια παραλλαγή, τις πατάτες τις πέρασα με το μούλτι χειρός και έριξα από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος. Έτσι για αλλαγή. Ευτυχώς το έκανα μόνο για το συγκεκριμένο πιάτο-το οποίο έφαγα εγώ- γιατί θύμισε στα καμάρια μου παιδική τροφή και απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα}. Καλή μας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!